Eilen huomasin että kolme paikkaa Espanjan ensi kesän lentoihin oli eilen vielä edullisemmalla hinnalla saatavissa vaan kun ei ole rahaa niin ei ole. Eli päätimme ettemme mene Espanjaan ensi kesänä sillä lentolippuihin ei nyt kerta kaikkiaan ole varaa sen mieheni tekemän vuokrakämmin takia. frown
Samalla mietimme minne sitten olisi varaa mennä, jokin lomapaikka jota ei tarvitse maksaa juuri nyt ja jossa voimme asua niin että voimme kokata itse. Hotelli ei ole vaihtoehto, välimeren alue ei myöskään ole vaihtoehto, jäljelle jää autoreissu itäänpäin, Grunwaldin trippi Harmaasusien kanssa ja Visby.
Yhdellä autokunnalla idänmatka on turhan riskialtista joten sekin putoaa pois.no Grunwaldin Puolan matka vaatii teltan ja varusteet sekä asenteen leireilyyn vaikka saattaisi olla kuitenkin halvin vaihtoehto, Visbyssä on ensi kesänä markkinoitten 10v juhlavuosi, kiva sinänsä vaan kun meistä kukaan ei vieläkään puhu tai ymmärrä ruotsia riittävästi niin epäilen että iso osa juhlallisuuksista menisi ohitse.
Majoituksen hankkiminen Visbystä on yhtä tuskaa ja sitten on vielä sää! sad
En usko että yhtä paskaa säätä kahta kertaa peräkkäin voi sattua kuin oli tänä vuonna Visbyssä mutta vannoin viimeksi etten tahdo toista lomaani viettää kylmässä ja märässä. Ja kun siellä on jo monesti käynyt on vaikeaa löytää enää uusia kiinnostavia paikkoja joita käydä katsomassa, eikä Gotlanti varsinaisesti mikään rantakohdekaan ole.
Sään arvaamattomuus asettaa majoitukselle suuria vaateita. Viimeksi meillä oli talo 3km kaupungista, ihan sopiva kuudelle, meitä oli kahdeksan! Nyt pitää etsiä kahdeksi viikoksi majoitus keittiöllä neljälle, saa nähdä vieläkö onnistuu.
 
Grunwald taitaa jäädä pois tänä vuonna sen takia myös että tytär on ollut mukana matkasuunnitelmissa alusta saakka eikä ole reilua jättää häntä nyt pois. Saattaa kyllä olla että hänen matkaseuransa saattaa vaihtua.
 
Minua ei kyllä ahdista se seikka että joudun luopumaan maksamastani 100e varausmaksusta siitä Torreviejan asunnosta vaikka kyllä se sen verran närästää että mainitsin eilen miehelleni siitä että tässä tilanteessa ei oltaisi jos hän ei olisi kämmännyt vuokrarahoja syksyllä ja sitämyöten laittanut veronpalautusrahojaan vuokrarästeihin suoraan.
 
Se ei ole vaihtoehto ettemme menisi mihinkään lomalla, se vain ei ole vaihtoehto!angry
 
Joulu saapuu aivan kohta ja vasta yksi joululahja on tehtynä, en ole edes miettinyt lahjoja kun tämä rahastressi on sekoittanut pääni ja vienyt voimavarani melkein kokonaan.no
 
Huomenna on miehen työpaikan pikkujoulut eikä minulla ole vieläkään sinne sopivaa asua, etsimme tytön kanssa ison kauppakeskuksen kaikki rättiliikkeet läpi viikko sitten eikä löytynyt yhtään sopivaa ja tilasin Ellokselta yhden mekon vaan se oli kuin makkarankuori vaikka oli kokoa 48! Muualla kokoni on 44. Tänään viimeinen koetus eli jos ei löydy niin burkha taitaa olla oiva vaihtoehto!
 
Tukkakin on yhä epämääräisen ruskea, tämä kevytväri jämähti kuin kestoväri konsanaan! Tänään ensin värinpoisto ja huomenna oranssi takaisin, en ole enää tietenkään voinut käydä kampaajalla laittamassa tukkaani kuntoon joten piti palata takaisin kauppaväreihin joista kiilto ja kirkkaus hiipuu pois aika nopeasti.
 
Mielialani on ollut aika matalalla jo melko pitkään, osin syytä on kaamoksessakin ja näissä harmaissa päivissä, ja kodin kylmyydessä. Minulla on yliherkkä tunto kylmää kohtaan, koen että kotona on todella kylmää vaikka lämpötila on sallituissa rajoissa 20 + astetta. Minä tarvitsen hansikkaat koneella ollakseni ja kahdet paksut sukat ja kunnon kerrospukeutumista pärjätäkseni talvella kotona!
 
Viime yö meni nukkuessa parin tunnin pätkissä, kai tämä olotilani alkaa vaikuttamaan myös unenlaatuun eikä kotoa löydy enää yhtään melatoniinia.
Tytär on taas rahaton vaikka sai rahaa monta sataa pari viikkoa sitten ja tuskailee nyt sitä että mistä rahat lahjoihin kun minullakaan ei ole lainata, itse saan taas rahaa 21 päivä muutaman sataisen ja ne menevät aika tarkalleen jouluruokiin.
Saa nähdä päästäänkö joulun tunnelmaan lainkaan tänävuonna. sad